اگر شما نیز از طرفداران مدلهای مختلف ساعت مچی میباشید و همچنین مدلهای جدید عرضه شده به بازار را همواره دنبال میکنید، مطمئناً واژهای با نام ساعت ضد مغناطیسی را شنیدهاید. اما اکنون سوالی که در اینجا مطرح میشود این است که اصلاً ساعت ضد مغناطیسی چیست؟ و هدف پشت تولید آن چه بوده است؟ برای اینکه به طور کامل در مورد این موضوع اطلاعات کسب کنید در ادامه این مطلب واچ گروپ ایران با ما همراه باشید.
تاثیر میدان مغناطیسی بر روی ساعت مچیها
یکی از رایجترین عواملی که میتواند تاثیر منفی بر روی دقت ساعت مچیهای مکانیکی داشته باشد میدان مغناطیسی میباشد. هنگامی که ساعت مچی در معرض این میدان قرار گرفته شود قطعات فلزی آن مخصوصاً نر مغناطیسی میشود و در نتیجه در عملکرد آن اختلالاتی به وجود میآید و دقت آن نیز کم میشود.
ساعت ضد مغناطیس چیست؟
شاید قبل از این نمیدانستید اما بیشتر دستگاههای پیرامون ما مانند اسپیکر موبایل و یا لپ تاپ تمامی آنها دارای میدان مغناطیسی هستند و همانگونه که در بالا ذکر کردیم یک تماس کوچک ا میدان مغناطیسی میتواند باعث شود که دقت این ابزار کاهش پیدا کند.
از آنجایی که در صنعت هوانوردی مهندسان به طور طبیعی در طول روز در معرض میدانهای مغناطیسی بسیار قدرتمندی قرار میگیرند به ساعت نیاز پیدا میکنند که دارای یک قابلیت باشند که تحت تاثیر این میدان قرار نگیرند به خاطر همین ت که ساعتهای ضد مغناطیسی ساخته میشوند.
روش تولید ساعت ضد مغناطیسی
اکنون که به سوال سایت مغناطیسی چیست پاسخ دادیم وقت آن رسیده است که با روشهای ساخت این دسته از ساعتها نیز آشنا شویم. بر اساس اطلاعات موجود در کل از دو روش برای ممانعت از مغناطیسی شدن ساعت مچیها استفاده میکنند که در ادامه آنها را ذکر میکنیم.
روش اول
در روش اول یک محافظ داخلی از مواد نفوس پذیر مغناطیسی و یا همان آهن نرم تولید میکنند که با جذب کردن میدان مغناطیسی به خودش از تاثیرگذاری آن بر روی حرکت پیشگیری میکند. آهن نرم برعکس بعضی از ترکیبات بعد از نبودن میدان مغناطیسی خاصیت خودش را از دست خواهد داد.
روش دوم
در روش دوم قسمتهای درونی که مستعد مغناطیسی شدن میباشند را از مواد غیر آهنی تولید میکنند تا ساعت بتواند همچنان نیز دقتش را حفظ کند. در سالهای گذشته برندهای تولید کننده همچون ساعت سیتیزن به استفاده کردن از فنرهای تعادل سیلیکونی برای تولید ساعتهای ضد مغناطیسی روی آوردند.
یک نکته که باید به آن دقت کنید این است که فنرهای تعادل سیلیکونی هنگام یک ویژگی خیلی متمایز خاص بودند که فقط میتوانستیم آنها را در مدلهای گران قیمت یافت کنیم اما اکنون این فناوری بهبود پیدا کرده است و شما میتوانید حتی در مدلهای مقرون به صرفه ساعت آنها را مشاهده کنید.
اهمیت تولید ساعت ضد مغناطیسی چیست؟
همانگونه که در بالا به آن ذکر کردیم ساعتهای ضد مغناطیسی در حقیقت برای مهندسان خلبانان و کسانی که به طور مداوم با میدانهای مغناطیسی در ارتباط بودند تولید شده است ولی در شرایط امروزه تمامی افراد با میدان مغناطیسی از قبیل لپ تاپ مانیتور توستر ممکن است که سر کار داشته باشند که همگی آنها ممکن است تاثیرات منفی را بر روی دقت ساعت مچی داشته باشند.
اکنون سوالی که ممکن است برایتان پیش بیاید این است که میدانهای مغناطیسی تا چه اندازهای میتوانند بر روی دقت ساعت مچی ما تاثیرگذار باشند. این موضوع با توجه به نوع وسیله ممکن است که متفاوت باشند برای مثال یک چراغ مطالعه فلورسنت تا نیای این را دارد که حداکثر ۴ گاوس تولید میدان داشته باشد. به خاطر همین برای کسانی که با استفاده عادی تهیه یک ساعت ضد مغناطیس که توانایی این را دارد تا ۶۰ گاووس را تحمل کند گزینه مناسبی به حساب میآید. اما کسانی که نیازهای خاصی دارند امکان دارد که به مدلهای قدرتمندتری نیاز پیدا کنند که تحمل هزار گاووس داشته باشد.
تاریخچه ساخت ساعت ضد مغناطیس
اکنون که تا به اینجای مطلب با اهمیت ساعتهای ضد مغناطیسی آشنا شدیم بهتر است که ببینیم تاریخچه این دسته از ساعتها به چه سالهایی باز میگردد. واشرون کنستانتین توانست که عنوان اولین ساعت سازی را که تلاش کرد با استفاده کردن از فنر تعادل پالادیوم یک ساعت ضد مغناطیسی بسازد را به خودش اختصاص داد.
البته باید ذکر کنیم که این تلاش اولیه آنچنان موفقیت آمیز نبود تا اینکه بعد از گذشت ۶۹ سال در سال ۱۹۱۵ این مجموعه موفق به این شد که اولین ساعت جیبی ضد مغناطیسی دنیا را تولید کند و سپس آن را روانه بازار کند. مجموعه تیسوت نیز در سال ۱۹۳۰ اولین ساعت ضد مغناطیسی جهان را ساختند و از آن رونمایی کردند.
در این محتوا به صورت کامل با ساعت های ضدمغناطیسی آشنا شدید و اگر می خواهید در مورد نحوه تعمیر ساعت های مچی بدانید محتوای تعمیرات ساعت مچی را مطالعه کنید.
با وجود این این دسته از ساعتها از همان اوایل این را نداشتند که توجهات آنچنانی را به خودشان جلب کنند تا اینکه بالاخره در سال ۱۹۴۸ به دستور وزارت دفاع بریتانیا برای اولین بار ساعتهای خلبانی تولید شدند که همچنین ضد مغناطیس نیز بودند. بعد از آن نیز برند رولکس با دستور سازمان اروپایی پژوهشهای هستهای از مدل مغناطیسی ساعت مچی است که نام آن Milgauss بود رونمایی کرد. سپس بعد از آن امگا و آی دبلیوسی ساعت مچیهای ضد ضد مغناطیسی خودشان را تولید کردند که این دسته از ساعتها میتوانستند به وسیله سایر افراد که با میدان مغناطیسی بسیار قدرتمندی سروکار داشتند استفاده شوند.