وبلاگ واچ گروپ

تاریخچه ساعت های سوئیسی

تاریخچه ساعت های سوئیسی

ضرب المثل معروفی وجود دارد که می‌گوید هیچ چیزی به اندازه ساعت‌های سوئیسی دقیق نمی‌باشد، ساعت‌های سوئیسی در تمامی دنیا توانسته اند به شهرت بزرگی برسند و در بین گران قیمت‌ترین و با کیفیت‌ترین ساعت‌های جهان هستند.

اما چگونه کشور کوچکی مانند سوئیس در بین کوه‌های آلپ توانسته است که بر صنعت ثروتمند و قدرتمند ساعت سازی تسلط پیدا کند؟ در ادامه ی این مطلب به سوالات شما پاسخ داده و تاریخچه ساعت های سوئیسی را بررسی می کنیم. ساعت سازی در سوئیس از چه زمانی آغاز شد و چگونه توانست به این محبوبیت و شهرت برسد؟ در ادامه این مطلب واچ گروپ ایران با ما همراه باشید تا تاریخچه ساعت‌های سوئیسی را به طور کامل برای شما توضیح دهیم.

تاریخچه ساعت سازی در سوئیس

ساعت سازی به شکل امروزی برای اولین بار در قرن ۱۴ به وجود آمد. البته باید گفت که این صنعت تا مدت‌های زیادی به سوئیس پا نگذاشته بود و برای اولین بار در قرن ۱۶ بود که بالاخره کشور سوئیس توانست با این حرفه آشنا شود. پناهنده‌های هیوگنوت از کشور فرانسه فرار کردند و سپس در ژنو ساکن شدند. سپس این افراد در ژنو مغازه‌های ساعت سازی را افتتاح کردند و بنابراین جامعه سوئیس توانست با این صنعت آشنایت پیدا کند. اسناد و نوشته‌های موجود این را نشان می‌دهند که در سال ۱۵۵۴ ساعت سازها در ژنو بودند و فعالیت داشتند.

ورود پناهنده‌ها به ژونو دقیقاً در زمان سلطه جان  کالوین بر ژنو بود. یعنی در واقع هر کس که امروز از ساعت‌های سوئیسی استفاده می‌کند باید در اصل قدردان تلاش‌های او باشد. قانون‌های سختی که کالوین بر روی ژنو انجام داد منجر به به وجود آمدن صنعت ساعت سازی در کشور سوئیس شد.

اصلاحاتی که پروتستان ها انجام دادند باعث قوانینی شد که استفاده کردن از هر نوع زیورآلات را ممنوع کرد. در آن دوران شهر ژنو به خاطر صنعت جواهرسازی یک شهرت بسیار زیاد و جهانی داشت و خیلی از افراد از زیورآلات گوناگون استفاده می‌کردند. اما با به اعمال رساندن قانون‌های تازه مردم ساکن سوئیس دنبال یک جایگزین برای جواهرات می‌گشتند و این امر فرصتی را برای گسترش و توسعه استفاده از ساعت مهیا کرده بود.

تاریخچه ساعت سازی در سوئیس

خوشبختانه در آن دوران ساعت به عنوان یک زیورآلات به حساب نمی‌آمد به خاطر همین ساعت سازان موقعیت را مناسب دیدند و در غیاب جواهرآلات و زیورآلات دست به ساخت ساعت‌های شیک و نفیس کردند.

روز به روز استقبال مردم از این ساعت‌ها بیشتر می‌شد و مردم آن را به عنوان یک وسیله لوکس و مجلل استفاده می‌کردند. حرفه ساعت سازی در کشور سوئیس خیلی زود اولین اتحادیه ساعت سازان در دنیا در شهر ژنو را پایه گذاری کرد و ساعت سازی توانست رشد و رونق بسیار زیادی پیدا کند. به مرور زمان این شهر کوچک که در کنار دریاچه ژنو بود مملو از ساعت سازانی در تمامی دنیا شد و خیلی از آنها با گذر زمان به برندهای مشهور ساعت سازی تبدیل شدند.

در طول قرن نوزدهم صنعت ساعت سازی کشور سوئیس توانست با سرعت خیلی زیادی شکوفا شود و رونق زیادی پیدا کند. بهتر است این را بدانید که بعضی از اولین ساعت سازان سوئیسی در حقیقت کشاورزان و دهقانان بودند، این دسته از افرادی که در زمستان نمی‌توانستند کشاورزی کنند مشغول به ساخت قطعات ساعت شدند که همین موضوع نیز منجر به شکوفایی و توسعه یافتن ساعت سازی این کشور شد.

در سال ۱۸۵۰ کشور سوئیس توانست سالانه بیشتر از ۲ میلیون ساعت را به فروش برساند که این رقم در مقایسه با ۲۰۰۰۰۰ عدد ساعت که به وسیله کشور رقیب یعنی همان انگلیس فروخته شده بود واقعاً بسیار قابل توجه بود. از آن دوران تا به اکنون صنعت ساعت سازی در کشور سوئیس همچنان پیشرفت‌های خیلی زیادی داشته است و ساعت‌های ساخت این کشور به مرور ظریف‌تر و ارزان‌تر نیز شدند و باعث شد که عموم مردم توانایی این را داشته باشند که ساعت‌های سوئیسی را تهیه کنند.

به علاوه اشکال و فرم‌های گوناگونی از ساعت روانه بازار شدند که این استراتژی برای شکوفا شدن برندهای گوناگون بسیار تاثیرگذار شد. بنابراین شرکت‌های گوناگون ساعت سازی توانستند که در کنار همدیگر رشد کنند و محصولاتشان را به فروش برسانند.

رقبای ساعت سوئیسی

البته باید گفت که فروش ساعت و همچنین حفظ سلطه بازار همواره برای کشور سوئیس آسان نبود، ساعت سازهای آمریکایی خیلی زود وارد این رقابت شدند و رقابت را برای سوئیسی‌ها خیلی سخت کردند. ساعت سازان سوئیسی مجبور شدند که برای باقی ماندن در این صنعت دست به ابتکارات خیلی زیادی بزنند. به خاطر همین در سال ۱۹۲۶ شرکت ساعت سازی رولکس برای اولین بار اولین ساعت ضد آب دنیا را ساخت و روانه بازار کرد. ساخت این ساعت و اختراعات دیگر منجر به این شد که ساعت سوئیسی به یک نام معتبر و مشهور تبدیل شود و باعث شد که رقبا از میدان دور شوند.

سپس در قرن نوزدهم اتفاق افتادن دو جنگ جهانی منجر به رکورد صنعت ساعت سازی شد ولی نتوانستند آن را از بین ببرند. انعطاف پذیری صنعت ساعت سازی منجر به این شد که در طول جنگ‌های جهانی هم بتوانند ساعت‌هایشان را به فروش برسانند و کاملاً از پا نیفتند.

رقبای ساعت سوئیسی

در دهه ۱۹۷۰ میلادی صنعت ساعت سازی سوئیس یک بار دیگر با رقبای سرسختی روبرو شد. این دفعه ساعت‌های کوارتز ژاپنی همچون ساعت سیکو و ساعت سیتیزن پا به عرصه ساعت سازی گذاشتند و یک رقابت سخت و تنگ را در بین ساعت سوئیسی به وجود آوردند.

در آن زمان صنعت ساعت سازی دچار تزلزل شد و در بین سال های ۱۹۷۰ تا سال ۱۹۸۰ این صنعت تقریباً نیمی از کارکنانش را از کار اخراج کردند. بار دیگر در سال ۱۹۸۳ یک طراح سوئیسی به نام نیکولاس هایک توانست با ساعت سواچ یک بار دیگر رونق را به ساعت سازی کشور سوئیس برگرداند.

اپل رقیب جدیدی برای ساعت‌های سوئیسی

امروزه نیز ساعت‌های سوئیسی یک رقیب سرسخت دیگر پیدا کرده‌اند و این بار ساعت‌های هوشمند اپل روانه بازار شده‌اند و یک رقیب سرسخت ساعت سوئیسی به حساب می‌آیند. شرکت اپل که آن را بیشتر به خاطر موبایل‌های هوشمندشان می‌شناسند وارد صنعت ساعت سازی نیز شد و مخصوصاً در سال ۲۰۱۷ این توانایی را پیدا کرد که رقبای سوئیسی‌اش را از میدان دور کند.

در این مطلب با تاریخچه ساعت های سوئیسی آشنا شدید اگر می خواهید از دیگر مطلب واچ گروپ همچون تاریخچه ساعت مچی دیدن کنید می توانید به بخش بلاگ ما مراجعه کنید.

صنعت ساعت سازی کشور سوئیس در طول سال‌های خیلی زیادی که می‌گذرد با فراز و نشیب‌های خیلی زیادی روبرو شده است. این صنعت دفعات زیادی دچار رکود شده است و بار دیگر توانسته است که ققنوس وار سر از آتیش در بیاورد. با وجود این موضوع همچنان نیز ساعت سوئیسی به عنوان نهایت مهارت و ظرافت در ساعت سازی شهرت دارد و اکنون نیز ساعت‌هایش را در تمامی دنیا به فروش می‌رساند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *